Wie zijn wij?

Het Team van GoudaWaterstad en Gouda750 zijn een groep gepassioneerde mensen, die vanuit hun hun passie voor de geschiedenis van Gouda en de band van Gouda met het varend erfgoed in het kader van Gouda750; Gouda als Waterstad en het historisch erfgoed van bedrijfsvaartuigen aan het grote publiek bekend willen maken. En hen laten meebeleven in de festiviteiten rondom 200 schepen in de binnenstad, de oude ambachten en waterplezier van o.a. drakenbootraces. Hierin werken zij nauw samen met de LVBHV, Erfgoedhaven Rotterdam en andere scheepvaartorganisaties en Gouda750.

Velen hebben zelf een schip of een jarenlange band met de scheepsvaart, daardoor is er veel kennis over de geschiedenis van Gouda en de historische scheepvaartpunten zoals de sluizen en grachten. De rijkdom en haar bekendheid zoals de beroemde Goudse kaas enz. zijn gebouwd op deze varende historie.

SAIL INtocht over de Hollandse IJssel

Kom kijken naar de spectaculaire SAIL Intocht op 28 juli van een 60 (zeil)schepen, die vanaf Rotterdam via de Hollandse IJssel haar startpunt geeft aan de festiviteiten van de Gouda Waterstad 750 dagen. Zoek een plekje aan de waterkant langs de route of in een van de Gemeenten langs de Hollandse IJssel en geniet van het schouwspel dat eeuwen een dagelijks tafereel was. Het Goudse moederschip van de LVBHB de TERRA NOVA zal de schepen feestelijk aan de Veerstal verwelkomen.

Beleef Gouda in haar oude scheepvaart historie

Beleef de historische sfeer en wandel langs de 200 schepen in de grachten en singels van Gouda en bezoek de oude ambachten markt bij de Bogen, de Museumhaven met haar IJsselhuiscafé in het IJsselpark, moedig de drakenbootraces aan in het Houtmansplantsoen, wandel de themawandeling langs de sluizen en historische plaatsen en doe mee met de wateractiviteiten.

Zelf organiseren van activiteiten, open huis of andere ideeën?

Ben je een ondernemer, kunstenaar, monumentbeheerder of andere organisatie en gaat bij jouw een idee branden? Of wil je zelf activiteiten organiseren rond de SAIL INtocht of het Thema scheepvaart tijdens het weekend van Gouda Waterstad 750?

Neem contact op met Marielle Kolster van het PR team; stuur een mailtje.

Taskforce team Gouda750

De organisatie van de Manifestatiedagen ligt in handen van een Team uit verschillende organisaties, waaronder Gouda750, de Gemeente Gouda, de LVBHB (Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig), de Museumhaven en vele vrijwilligers.
Contact: stuur je mail of vraag naar Gouda750