30 juli Drakenbootraces in de Fluwelensingel

Drakenbootvaren is wereldwijd een populaire sport. In Nederland wordt deze sport ook steeds bekender door de evenementen die georganiseerd worden. Het is een echte teamsport die je met de juiste begeleiding snel onder de knie hebt. Drakenbootraces leiden tot veel actie, vertier en gezelligheid! Deelname is gratis.

Let op: Sluiting aanmelding van teams is vrijdag 15 juli om 12:00u, dus schrijf je nu meteen in!

Drakenbootvaren in de Fluwelensingel op 30 juli tijdens GoudaWaterstad750 medegeorganiseerd door The Dutch Dragons
Drakenbootvaren in de Fluwelensingel op 30 juli tijdens GoudaWaterstad750 medegeorganiseerd door The Dutch Dragons

Aanmoedigen of meedoen?

Op 30 juli van 12:00-17:30u organiseert GoudaWaterstad750 in samenwerking met The Dutch Dragons uit Zoetermeer drakenbootraces in de Fluwelensingel. Het beloofd een geweldig spektakel te worden!

Het Houtmansplantsoen is een heerlijk park langs de Fluwelensingel, waar toeschouwers met een kleedje of stoeltje een plekje kunnen zoeken onder de bomen. Jacoba van Beieren van de Goudse Giganten zal vanaf het Kasteel de teams aanmoedigen. Doe je mee?

Wat is het en hoe werkt?

Een drakenboot is een open, lang en smalle boot van ongeveer 1 meter breed en 12,5 meter lang. De peddelaars zitten naast elkaar (links en rechts) en houden 1 peddels vast. Je peddelt tegelijkertijd. In een boot zitten maximaal 20 peddelaars, voorop zit de trommelaar en achterop staat de stuurman. De peddelaars op het eerste bankje bepalen het tempo dat je peddelt, de trommelaar neemt dit tempo over. Bij officiële wedstrijden wordt een prachtige houten drakenkop voorop de boot geplaatst en een staart achterop.

Over drakenbootraces

Drakenbootvaren is een eeuwenoude sport en komt voort uit de Chinese traditie. Deze wordt vooral op het Duanwu Feest in ere gehouden. Ook in Nederland worden regelmatig festivals georganiseerd, waarvan Gouda er 1 is. Tijdens een Funevenement vaar je een spectaculaire en competitieve race in de Fluwelensingel met vrienden, familie, collega’s of misschien je sportteam.

Tijdens de race vaar je met je team tegen een andere boot. Naast een goede start is tegelijk peddelen van de peddelaars van groot belang om de snelste te zijn in je race. Je zal worden aangemoedigd door het luide tromgeroffel en door de toeschouwers vanaf de kant.

Deelname is gratis!

Verzamel familie, vrienden en collega’s en vorm een team van min. 14 en max. 18 peddelaars. The Dutch Dragons zorgen voor een drakenboot, peddels, een ervaren stuurman/vrouw en een drummer. Om extra goed voorbereid aan de start te liggen, is het mogelijk om bij The Dutch Dragons een betaalde training te volgen. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je wel graag meedoen, maar heb je geen team van 14 personen? Stuur ons een mail en we kunnen samengestelde teams maken.

De wedstrijddag 30 juli

De wedstrijd begint om 12:00u in de Fluwelensingel. Je vaart op de wedstrijddag met je team meerdere keren tegen de andere teams over een afstand van 200m. Er wordt een kleine competitie gemaakt worden. In een spannende finale zal bepaald worden wie er met de prijs vandoor gaat!

Meedoen met een team?

Hoe meer teams meedoen hoe leuker de race! Deelname is gratis!
Ervaring is niet vereist, de stuurman en de trommelaars zijn drakenbootprofessionals van The Dutch Dragons.

Let op: Sluiting aanmelding van teams is vrijdag 15 juli om 12:00u, dus schrijf je nu meteen in!

Aanmoedigen

Ben je minder sportief? Moedig dan de je vrienden en andere teams aan vanuit het Houtmansplantsoen. Wandel tussentijds over de oude ambachtenmarkt bij de Bogen en haal een drankje bij het Schipperswachtlokaal IJsselhuis aan de Museumhaven. Kortom een geslaagd dagje uit!

Combineer de actieve middag met de speciale themastadswandeling “Scheepstad Gouda” in de ochtend of avond. De stad ligt immers vol met 200 schepen. Je volgt de wandelroute met QR-codes op banners in de stad. De 1e banner staat in het IJsselpark bij de Museumhaven Gouda.

De havendagen van GoudaWaterstad750 zijn van 28 t/m 31 juli; klik hier voor het hele programma.

Heel veel plezier en we zien jullie graag de 30e!

#Drakenbootraces #DragenbootracesGouda #TheDutchDragon #GoudaWaterstad750 #UitjeGouda #Dagjeweg #museumhavenGouda #toerismegouda #Drakenbootvaren #IJsselpark #Houtmanplantsoen #GoudseGiganten #Gouda750 #Havendagen #ErfgoedmanifestatieGouda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *